Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház ebben az évben is szeretettel vár minden érdeklődőt május 24-én, pénteken 17 órától, a Fülemülék és rigók éjszakája színes és érdekes programjaira.

Az eseményt ezúttal is dr. Kis Ernő, a kórház I. Belgyógyászati Osztályának kardiológus főorvosa vezeti, aki magánemberként hosszú évtizedek óta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szekszárdi Helyi Csoportjának vezetőségi tagja, elkötelezett madarász és természetvédő.

Kezdés a „Lilában”

A program hagyományosan egy ismeretterjesztő előadással kezdődik, a kórház „lila” épületének földszinti előadótermében. 

Vendégelőadó Tóth István Zsolt nyugalmazott természetvédelmi őr, az MME Szekszárdi Helyi Csoportjának elnöke, az országos egyesület örökös tagja, akinek nevéhez számos botanikai és ornitológiai tudományos eredmény és adatgyűjtés köthető.

A vetítéses előadást közös séta követi a kórházparkban, madárhanghallgatással. A résztvevők – a madárbefogók szerencséjétől függően –a madárgyűrűzés természetvédelmet és tudományt segítő műveletét is megismerhetik.

A rendezvény az MME Fülemülék éjszakája 2024. országos programsorozatának része, a szekszárdi esemény a szervezet honlapján is megtalálható.

„A program megvalósításában kórházunk szakmai együttműködő partnerei az MME Szekszárdi Csoport tagjai, akiknek ezúton is köszönjük lelkes támogatásukat”

– írja közleményében a kórház.