Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az interneten árulják a közkedvelt személyiség még megmaradt, utolsó emlékeit. A legendás tévés humorista kézzelfogható emlékeit az antikvarium.hu hirdette meg. 

294 darab könyv, 171 darab irat, 196 db kotta szerepel a gyűjteményben, amiért 1,8 millió forintot kérnek

– szúrta ki a Bors, melyről a szinhaz.online.hu ír. 

„A neves televíziós személyiség és humorista, Antal Imre könyvtárának és iratainak tételei, valamint néhány eredeti fotó, és egyéb személyes tárgyak. A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók. Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét. Ez a kollekció így egyben tartva színház- és médiatörténeti ritkaság!”

Így szól a figyelemfelkeltő, érzelmeket megindító kiírás. Antal Imre tisztelőinek bizonyára sokat jelent majd egy egy kézzel írt jegyzet, tulajdonosi bejegyzés vagy éppen ajándékozási üdvözletek. 

Mi van a gyűjteményben?

A teljesség igénye nélkül: 

  • gratulációk államfőktől, híres színészektől 
  • képeslap Antal Imre édesapjának címezve 
  • kézzel írt telefonkönyv, sok belerakott plusz irattal, cetlivel 
  • Antal Imre jegyzetfüzetei 
  • Antal Imre nagyapja kézírásos jegyzetfüzete

A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók.A legendának dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét.

(fotó, címkép: fortepan)