A Szekszárdi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 63 éves férfi ellen. A vádirat szerint a vádlott 2023. július 20-án délelőtt az egyik Tolna vármegyei községben, a lakóházával szemközt, az úttest mellett lévő füves területen, az úttesttel párhuzamosan egy vízelvezető árkot kezdett el ásni. 

Az ásás során az általa  a földből kiforgatott termésköveket a vádlott a betonozott úttestre dobálta ki. 

Az utca  ezen szakasza kétirányú, irányonként egy-egy forgalmi sávból álló, emelkedő, 2,9 méter széles mellékút, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/óra. A vádlott által az úttestre dobált terméskövek kisebb-nagyobb méretűek voltak, és azokkal a vádlott az úttestet szinte annak teljes szélességében és kb. 2-3 méter hosszan eltorlaszolta.

A vádlott a cselekményével a közúti közlekedés biztonságát, a közúti közlekedésben résztvevők életét, testi épségét veszélyeztette, azonban személyi sérülés és anyagi kár végül ténylegesen nem keletkezett.

Az úttesten lévő köveket másnap reggel a helyi önkormányzat szállíttatta el. A járási ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

(fotó: illusztráció, pixabay)