Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Elon Musk legújabb ötlete, hogy a Tesla sört áruljon, ráadásul egy három palackot tartalmazó csomag nem kevesebb, mint 89 euróba (33 500 forint) kerül.

A Tesla meglepő területen terjeszkedik, és piacra dobta a limitált kiadású GigaBier elnevezésű termékét, egy Németországban készült pilsner stílusú sört. Az elegáns, fényes fekete tokban bemutatott palackot úgy tervezték meg, hogy a Tesla Cybertruckját idézze.

A Berlinben főzött sört, ahol egyébként a Tesla az egyik gigagyárát is működteti, közlésük szerint 17 európai országba szállítják megrendelésre, köztük Franciaországba, az Egyesült Királyságba, Spanyolországba, Svájcba és Norvégiába. A három darabos pakk 89 euróba, vagyis 33 500 forintba kerül.

A Tesla azzal viccelődött, hogy a sört “kiborgoknak főzik, de emberek készítik”, maga az ötlet azonban már korábban, 2021-ben megszületett, amikor Musk a berlini gigagyár megnyitásának rendezvényén beszélt a termékről.

Ha még valaki emlékszik, nem ez az első alkalom, hogy a Tesla be akar törni az italbizniszbe: még 2020-ban debütált a Tesla Tequila, mely egy különleges, villám alakú üvegben volt kapható, és még annak ellenére is elkapkodták az összeset, hogy darabja 229 euróba került (86 200 forint).