Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Bárdos Lajos Zenei Hetek a kórusélet évente ismétlődő nevezetes eseménye. A Tolna Vármegyei Bárdos Lajos Kórustalálkozó évek óta méltó emléket állít Bárdos Lajos munkásságának.

A Babits Mihály Kulturális Központ is csatlakozott a rendezvénysorozathoz és az idei évben is megszervezi és otthont ad a kiváló zeneszerző, zenetudós és pedagógus emlékének szentelt rendezvénynek a Tolna vármegyében működő kórusok közreműködésével május 13-án, 15:00 órától. Az ünnepi hangversenyen felcsendült zeneművek végén a kórusok együtt is énekelnek. Az összkar Bárdos Lajos és Dr. Márkus Miklós Tábortűznél című művét adja elő.

A helyszínen köszöntőt mond Csötönyi László, SZMJV Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottság elnöke és Berlinger Attila, a kulturális központ ügyvezető igazgatója. A rendezvényt megnyitja Kempelen Tünde karnagy, a Kórustalálkozó fővédnöke. A program műsorközlője Gödrei Zoltán.

A rendezvényre a belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Kép: vajma.info