Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A férfi részmunkaidőben kutyát sétáltatott, ám miután megcsípte egy kullancs egy ritka és életveszélyes ételallergia alakult ki nála.

A  részmunkaidős kutyasétáltató, a 28 éves Christopher Goldman mostantól csak olyan ruhákat viselhet, melyek garantáltan mentesek minden állati eredetű anyagtól, továbbá csak olyan háztartási termékeket használhat, melyek garantáltan vegánok.

Az egész élete megváltozott egyetlen kullancscsípés miatt: Christopher Goldman alfa-gal szindrómában szenved, egy kullancs által terjesztett betegségben, mely anafilaxiás sokkot okozhat, ha emlősök húsát, például marha-, sertés- vagy bárányhúst eszik.

Ezzel együtt jóformán bármilyen érintkezés, beleértve a levegő útján történő átvitelt is, bármilyen emlős melléktermékkel, beleértve a gyapjút, a tejterméket és a bőrt, reakciót vált ki a szervezetében. Goldman mostantól csak olyan ruhákat viselhet, melyek garantáltan mentesek minden állati eredetű anyagtól, de ugyanez a helyzet a háztartási termékekkel is, sőt: e rendszer kiterjed mindenre, amit eszik, még a gyógyszereire is.

Továbbá mindig magánál kell tartania egy EpiPent, vészhelyzeti kontakt karkötőt visel, és mindössze három szobában él otthonában. Mindent, amiről azt gyanítja, hogy emlősökből származó termékeket tartalmazhat, a ház elülső részén lévő szobában halmoz fel.

Traumatikus anafilaxiás sokk ébresztette rá, hogy baj van
Christophert decemberben csípte meg egy kullancs a Surrey állambeli Wokingban lévő otthona közelében lévő erdőben. Azóta legkevesebb négy alkalommal szenvedett el kullancscsípést, nyolc alkalommal lett rohama és ájult el – ebből pedig öt ugyanazon a napon történt.

A legsúlyosabb tüneteket június 28-án produkálta, amikor is elmondása szerint:

„Erős viszketésre ébredtem, és nagyon melegem volt. Nem akartam felébreszteni a barátnőmet, ezért kimentem a fürdőszobába. A bőröm bíborvörös volt, és az egész testemen csalánkiütések voltak. Furcsa érzést vettem észre a kezemben, az arcom és a nyelvem is elkezdett megduzzadni. Ahogy a torkom elkezdett összeszorulni, felálltam, és éreztem, hogy kimegy vér lábamból.”

Ekkor elájult, és a fürdőszoba padlóján tért magához, de még mindig képtelen volt segítségért kiáltani. Tehetetlenül és rémülten feküdt a hátán:

„Csak azzal töltöttem az időt, felnéztem a plafonra, és vártam, hogy vagy meghalok, vagy meglátom, mi történt velem. Egyértelműen ez volt a valaha volt legtraumatikusabb élményem.”

Pár órával az anafilaxiás sokkot megelőzően Christopher vörös húst evett, s gyanította, hogy ez lehetett a kiváltó ok. A helyi kórházban azonban az őt kezelő orvosok elmondása szerint nem látták az összefüggést, végül egy magánorvosnál végzett vérvizsgálatból derült ki, hogy a kullancscsípés miatt alakult ki nála alfa-gal szindróma.