Prantner Gábor aközött a 25 magyar között van, aki jogot szerzett arra, hogy ez év szeptemberében elindulhasson a 246 kilométeres ultramaratoni futóversenyen Görögországban.

Prantner Gábor, a Paksi Rendőrkapitányság munkavállalója 2016 januárjában kezdett el futni.

Először csak fogyni szeretett volna, a háromszámjegyű súlyát akarta lefaragni. Először néhány kilométert kocogott. Nehezen ment neki, de ahogy ő mondja

" mikor eljutottam 8-10 kilométeres távokig, már éreztem hogy itt ragadok".

Jöttek a célok

Először egy félmaraton, majd a maraton. Aztán tovább nőttek a távok, 6 órás futás, 100 kilométer, 100 mérföld, 12 órás futás, Ultrabalaton 3 fős csapatban, majd a 207 kilométer egyedül a magyar tenger körül. Az évek teltével beleragadt a futásba – olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Gábor 2023-ban eljutott arra a szintre számos szenzációs teljesítményével, hogy kivívta a jogot arra, hogy a 2023. szeptember végén Görögországban megrendezésre kerülő 246 kilométeres ultrafutóversenyen, a SPARTATHLON-on  elindulhasson.

A főpróba

Prantner Gábor elindult a Szekszárd-Baja-Szekszárd útvonalon megszervezett Korinthosz 160 elnevezésű futóversenyen, ahol több mint 160 kilométert futott.  Az idő ezúttal nem számított hiszen a lényeg a célszalag átszakítása volt. A versenytávra 102-en neveztek, akik közül Prantner Gábor emberfeletti teljesítményt nyújtva 20 óra 31 perc 35 másodperc alatt teljesítette a versenytávot, így 25-dik lett.