Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dr. Miletics Dániel, a győri Széchenyi István Egyetem közúti közlekedésbiztonsági kutatásokkal foglalkozó csapatának (SZE-ROAD SAFETY) tagja és munkatársai a vasúti átjárók biztonságával kapcsolatban kutatást folytatnak.

Minden vélemény számít  

A Tiéd is, persze ha van tapasztalatod a témában. 

"A hazai közlekedésbiztonsági statisztikák hosszú időtávon javuló tendenciát mutatnak, de a javulás folyamata időnként sajnos lelassul. Ilyen időszakot élünk jelenleg is”

– írják a kutatásban résztvevők. A hosszútávú, folyamatos javulás kulcsa, hogy a közlekedésbiztonság három alappillérét – úthasználók, járművek és közlekedési létesítmények – szem előtt tartva végezzenek kutatásokat és valósítsanak meg intézkedéseket.

„Vasúti átjárók biztonságával foglalkozó kutatásaink részeként most az úthasználók viselkedését és az általuk érzékelt közlekedésbiztonsági kockázat mértékét vizsgáljuk egy kérdőíves felmérés keretében.”

A válaszadók a kérdőív kitöltése során megismerkedhetnek a vasúti átjárók biztosítási módjaival és a különböző módokon szabályozott közúti csomópontokkal, továbbá az úthasználók viselkedésére irányuló kérdések megválaszolásával szembesülhetnek saját szabályos vagy szabálytalan – esetenként kockázatos viselkedésükkel.

A kérdőívet itt találod >>>

(forrás, fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala)