Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 16-án, vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. 

A megemlékezés, amelyre az ország minden pontjáról érkeznek résztvevők, vasárnap délután öt órakor a VIII. kerületi Koltói Anna téren, a munkaszolgálatosok emlékművénél kezdődik. Beszédet mond az idei menet díszvendége, Katharina von Schnurbein, az antiszemitizmus elleni harc és a zsidó élet támogatásának európai bizottsági koordinátora, valamint Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete és David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Az idei séta a munkaszolgálatosoknak állít emléket, a menet körülbelül 1,5 kilométeres útvonala Budapest két munkaszolgálatos emlékműve között halad.

A megemlékezésen a rabbinikus teendőket Tótha Péter Joel, a Magyar Honvédség vezető tábori főrabbija látja el. A menetet Verő Tamás főrabbi és Michel Gourary, az Élet menete nemzetközi szervezetének európai igazgatója indítja el.

A menet a Teleki László tér érintésével a Fiumei úton halad, majd az István utcára kanyarodva érkezik a VII. kerületi Bethlen Gábor térre, a zsidó munkaszolgálatosok emlékművéhez.

/Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI/