A 80 éves indiai Darshan Singh Brar állítólag egy kátyúnak köszönheti az életét. A férfi már napok óta nem érezte jól magát, ezért egyik unokája úgy döntött, hogy elviszi őt egy otthonához közeli kórházba. Súlyos mellkasi fertőzést diagnosztizáltak nála, ami a már korábban is meglévő szívbetegségét is súlyosbította.

Miután állapota az orvosok minden igyekezete ellenére rosszabbodott, négy nap lélegeztetőgépen töltött idő után halottnak nyilvánították. Balwan Singh, Brar egyik unokája a lapnak nyilatkozva megosztotta, testvére csütörtök reggel értesítette arról, hogy nagyapjuk elhunyt, s jelezte, hogy mentőautóval viszik a mintegy 100 kilométerre fekvő Nisingbe az utolsó kenetre. Úgy folytatta:
 

„Tájékoztattuk a rokonainkat és más helyi lakosokat, akik ismerték őt, és már összegyűltek, hogy meggyászolják az elhunytat. Egy sátrat állítottak fel, és ételt is készítettek a gyászolóknak. Fát is szereztünk a hamvasztáshoz.”

Csakhogy ekkor valami egészen meghökkentő dolog történt: miközben a mentőautó Nisingbe tartott, s épp Dhand közelében, Haryana Kaithal körzetének egyik falujában járt, belefutott egy hatalmas kátyúba, majd pillanatokkal később Balwan testvére, aki nagyapja holttestére vigyázott, látta, hogy a 80 éves férfi megmozdította a kezét.

Azonnal ellenőrizte, hogy az idős férfinak tényleg van-e pulzusa, majd miután egyértelműen érzékelte azt, megkérte a sofőrt, hogy azonnal vigye őket a legközelebbi kórházba. Az orvosok megerősítették, hogy Darshan Singh Brar nagyon is él, és beutalták egy nisingi kórházba, ahonnan a karnali NP Rawal kórházba szállították át. Úgy tudni, állapota még mindig kritikus, de magától lélegzik.