Az Ökocsiga Közhasznú Egyesület létrehozott a „Dunakömlőd természeti és épített értékeit népszerűsítő tanösvény létrehozása” című pályázat keretein belül egy tanösvényt, amelyet vasárnap adtak át a nagyközönség számára.

QR kódok vannak elhelyezve a táblákon 

A megnyitón bemutatásra került a tanösvény és annak működését. Az ösvény a sípálya végéig ér, ahol a vendégeket forró itallal várták. A túrázók okostelefonnal érkeztek, hiszen a kihelyezett információs táblákon QR kóddal ellátott szövegek vannak, amiket megnyitva nagyon sokat tanulhatnak az érdeklődők.

A dunakömlődi tanösvény útvonala a kisbolttól indul a Béke utcán halad tovább, majd a lépcsősornál felfelé tart a templom irányába és ízelítőt ad a település történetéből, a római korról, illetve a település környezetében található természeti értékekről. 

A tanösvényen hat táblát és 18 QR kóddal ellátott oszlopot találnak az érdeklődők. A kialakításkor arra törekedtek, hogy okostelefonnal és mobil internet eléréssel legyen használható, mert így – a csak táblákat használó tanösvényekkel szemben – több helyen, több információt tudnak megosztani a túrázókkal és ezeket a tartalmakat néha frissíteni, cserélni tudják.