Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó hírrel indul az év a szépkorúaknak, hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalára feltöltött január 7-i, szombati videóban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az idősek eddig öt alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszakapták a  13. havi nyugdíjat is. Hozzátette, hogy ebben az évben is folytatódik a Nők 40-program és változatlan marad a nyugdíjkorhatár is.

A videóban Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja elmondta, hogy a nyugdíjra jogosultak a tervezett 5,2 százalékos nyugdíjemelés helyett annak többszörösét, 15 százalékot fognak kapni nyugdíjemelésként januártól.  

„Az emelés az öregségi nyugdíjak mellett a hozzátartozói nyugdíjakra is jár.”

Ez azt jelenti, hogy akinek például van öregségi nyugdíja és mellette özvegyi nyugdíjban is részesül, mindkét ellátásra megkapja a 15 százalékos emelést.Kiemelte, hogy a közeljövőben érkező 13. havi nyugdíj szintén a megemelt összegben jár. 

/A nyitókép illusztráció/