A  Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kedvelt sorozata. Erről írt alá együttműködési megállapodást a paksi városházán Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere és Tóth Gabriella a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke.

A két szemeszterből álló program életre hívását  Paks Város Önkormányzata támogatja és két, egyenként 5-5 előadást magában foglaló szemeszterre épül. A résztvevők a program végén tanúsítványt vehetnek át. 

A Harmadik Kor Egyeteme program szakmai koordinátori feladatait Prof Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár látja el.

A  program jelentős mértékben hozzájárulhat az idősek életminőségének javításához, mert nem csupán kiváló tanulási lehetőséget kínál az érdeklődők számára, de olyan közösségélményt is, amely révén kedvet kaphatnak más, az egyetemi kar által kínált ismeretszerzési lehetőségekhez is.

„ Az egyetemek új nemzedékének korában egy felsőoktatási intézménynek aktív közreműködőként kell hozzájárulnia az őt befogadó térség, régió társadalmi, kulturális kohéziójának megteremtéséhez. Ezt a cél szolgálja sikeres harmadik missziós programunk, a Harmadik Kor Egyeteme is”

– fogalmazott Prof. Dr. Szécsi Gábor, dékán.

(címlap fotó: illusztráció, pixabay)