A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást O. Imre és társainak ügyében, akik „banki ügyintézőként” csalták ki áldozataik banki adatait. 

2021 júliusát írunk

A Tamási Rendőrkapitányságon egy ozorai férfi tett feljelentést, mert egy csalárd telefonhívást követően észlelte, hogy a számlájáról eltűnt 35 ezer forintja. Még aznap Szekszárdon is felvettek a rendőrök egy panaszt. Egy tolnai férfi a beígért nyeremény fejében közel 30 ezer forintot utalt el a megadott címre, de a drága telefont nem kapta meg és a beígért 150 ezer forint sem érkezett meg a számlájára.

A tamási nyomozók kiderítették, hogy az akkor még ismeretlen „ügyintézők” az ország több településén élő sértettektől nyeremény ígéretével csaltak ki banki adatokat, majd a számláikról kisebb-nagyobb összegeket utaltak el strómanjaik részére. 

A felvett összegeket egy „szállítónak” adták át. Akadt, aki szívességi alapon segített, mások részesedést kaptak.

A legnagyobb fogás egy debreceni férfi volt, két számlájáról összesen 32 millió forintot zsákmányoltak a csalók.

Mindent egy somogyi férfi irányított telefonon

Társai Vas vármegyében élnek. Volt egy nő, aki a használható számlaszámok megszerzésében segített, majd a leemelt összegeket is ő gyűjtötte be. Az egyik férfi testvére átvette az így megszerzett pénzt és elutalta a „bankosoknak”. Ellenük több megyében van folyamatban eljárás csalás és pénzmosás bűncselekmények miatt.