Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tolna Vármegyében már 19 oktatási intézmény csatlakozott a Boldogságóra programhoz. Van még egy hónap arra, hogy jelentkezzenek az intézmények.

10 éves múlt

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programot foglal magába.

A 2023/2024-es tanévre vonatkozóan eddig országosan közel 1500, ebből Tolna vármegyében 19 oktatási intézmény csatlakozott az egyedülálló programhoz, de még egy hónapig, 2023. szeptember 30-ig várják a szakemberek a további jelentkezéseket.

Az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban megérkezett az Alapítvány módszertana.

„A program kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk”

– olvasható az alapítvány közleményében. A Boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben.

 

(fotó: illusztráció, pixabay)