A 75%-ot közelíti a Zöld Város Program készültsége, a nagy egybefüggő felületek burkolása mindenhol megtörtént, már csak apróbb részek vannak hátra, továbbá a bíróság körüli terület. A Wosinsky és a Kölcsey lakótelepeken zajlanak a járdaépítések, a héten az aszfaltozásra is sor kerül.

Megkezdték a játszótéri eszközök kihelyezését

Az utcabútorok felszerelése folyamatosan történik a tereken, ahogy a játszótéri eszközök kihelyezését is elkezdték.

„A játékokat használni még TILOS, azok továbbra is munkaterületen találhatók, ahol tilos tartózkodni és a játékok sem biztonságosak mindaddig, amíg valamennyi szükséges szerelést el nem végzik a szakemberek”

– írja weboldalán a város. A Széchenyi utcán az Augusz háznál a járdaépítés nem fejeződik be a héten, ezért a Garay térre vezető gyalogátkelő még nem lesz használható, kerülni minden irányban könnyen lehet.


Csökken a betonfelület 

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el. A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.

Kérj információt!

Aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.