Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Dave Mustaine a Guitar World-nek adott interjút, amelyben beszélt a Megadeth és a Metallica közötti rivalizálásról, valamint azt is elmondta, hogy ő nyitott lenne közös koncertekre egykori zenekarával, James Hetfieldék azonban valamiért elzárkóznak ez elől.
 

 

"Részemről nincs semmiféle rivalizálás. Nem vagyunk egyformák, és ami azt illeti, szerintem a Megadeth egyenletesebb teljesítményt nyújtott az évek során, csak sajnos a zene mindig háttérbe szorult a dráma mellett. Ne feledjük, hogy a Metallica előnyből indult, méghozzá részben nekem köszönhetően. Ők lettek az egyik legnagyobb banda a világon, de lejáratják magukat, amikor olyasmiket mondanak, hogy 'Dave nem jó gitáros.' Már bocs, de mi a fasz?  Több olyan dalt is én írtam, ami híressé tette őket, úgyhogy talán nem ártana átgondolniuk a dolgokat. Szomorú, hogy bármit is mondanak, a rajongóik birkaként követik őket.
Az a baj, hogy sokan úgy foglalnak állást ebben az ügyben, hogy azt sem tudják, mi történt. Én nem akartam megosztottságot. Szerettem volna kibékülni velük és rendezni a kapcsolatunkat, de ők valamiért nem voltak hajlandók erre. Közös az ügynökünk, és kérdeztem már tőle, hogy miért nem lép fel velünk a Metallica? Talán félnek valamitől? Aztán bejelentették, hogy a Five Finger Death Punch-csal és a Pantera-val fognak turnézni, tehát nyilván csak a pénzről szól az egész. Megsúgom, hogy sokan szeretnék egy színpadon látni a Megadeth-t és a Metallica-t, úgyhogy abban is bőven lenne pénz. Nem arról van szó, hogy nekünk szükségünk lenne a Metallica-ra, de ők folyton azzal jönnek, hogy milyen fontosak számukra a rajongóik, ennek ellenére mégsem adják meg nekik, amire vágynak. Nem tudom, mitől félnek, de velük van a gond, nem velem."