Öt alkalommal vonultak a hét első napján. Bátán két kisebb tűzesethez, valamint három műszaki mentéshez riasztották őket.

Egy füstölő személyautóhoz siettek a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók Bátán, az 56-os számú főút 28. kilométeréhez. A tűzoltórajok áramtalanították a járművet, továbbá a forgalom irányításában vettek részt.

Kigyulladt bojlerhez vonultak bátaszék önkormányzati tűzoltói délután Bátán, az Ady Endre utcába. A fürdőszobában található vízmelegítőben keletkezett lángokat egy vízsugár segítségével eloltották, a helyiséget pedig kiszellőztették. 

Nyolcvan köbméternyi vizet távolítottak el szivattyú segítségével a paksi hivatásos tűzoltók egy szuterénból és a belőle nyíló pincéből Pakson, a Kornis utcában.

Járókelőket veszélyeztetett egy letört faág délután Mőcsényen, a Palatinca utcában. A műszaki mentéshez a bonyhádi és szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy magasból mentő szerről, motoros láncfűrész segítségével távolították el a tizenöt méter magas hársfán akadt ágat.

Fotó: Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság