Koordinátori és vezetőségi értekezletet tartott Dunaföldváron a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a napokban.  A tanácskozást Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke nyitotta meg. A múlt beszámolója és a felvázolt jövő mellett, felhívta a figyelmet azokra a gondokra, nehézségekre, amelyek előttünk állnak.


Az OPSZ elnöke dr. Túrós András az országos feladatok tükrében értékelte az évet. Hangsúlyozta, hogy az idei évtől a polgárőrök a mindennapi feladataik mellett már a határvédelemben is részt vettek. Beszélt a partnerségről is, mely során hangsúlyozta, hogy ma a polgárőrség a legmegbízhatóbb partnere a rendőrségnek.

„A Covid idején is segítséget nyújtottak az embereknek, és azért is, a határvédelemben is szerepet vállalnak. Köszönet jár érte”

– mondta Zsikó Zoltán a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke. Minden település vezetése fontosnak tartja és támogatja a polgárőrség működését.

Szabó Csaba r. dandártábornok beszédében megköszönte a polgárőrök munkáját és a rendőrséggel való példaértékű együttműködést. Kiemelte, hogy a közös szolgálatok a mindennapokban sokat jelentenek a rendőröknek, a polgárőröknek és az állampolgároknak egyaránt.