Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az AI által generált fiktív képek egy lehetséges katasztrófát vetítenek elő és ezáltal hívják fel a figyelmet az előkészületek fontosságára.

Az elmúlt időszakban a Törökországot és Szíriát megrázó földrengés mellett több helyen is mértek erős földmozgásokat, többek között az Egyesült Királyságban. Szombat éjszaka a falak és a házak is remegni kezdtek Dél-Walesben éjfél előtt nem sokkal.

Az ENSZ válságkezelést működtető Alapítványa múlt héten tett közzé néhány mesterséges intelligencia által generált képet, amik az Egyesült Királyság egyes területeit olyannak ábrázolják, mintha 7,8-as erősségű földrengés sújtotta volna azokat, akkora (ekkora volt a nemrég Törökországot és Szíriát leromboló földrengés).

A Hijinks Collective AI képalkotó eszközökkel készítette a képeket. A területek közé tartozik a Birmingham Bull Ring, a manchesteri John Rylands Könyvtár és a londoni Saint Paul's Cathedral, a Trafalgar Square vagy a Piccadilly Circus is.
A kampány célja, hogy pénzt gyűjtsenenek egy esetleges humanitárius katasztrófa esetére.