Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igen izgalmas programnak ígérkezik a romantikus filmalkotás színpadi változata. Szeptember 23-án non-replica változatban, vagyis az eredetitől eltérő, önálló kreatív koncepcióval és rendezésben mutatják be az örök klasszikus darabot. A Pretty Woman musical olvasópróbája zajlik már. Szirtes Tamás rendező szerint fontosak a mesék.

„A mese különleges világ. Egyidős az emberiséggel. A neveltetésünkben, gondolkodásunk formálásában is jelentős szerepet játszik. De vajon miért hat ránk a mai napig Hamupipőke története?” … Várja a herceget…”

Ezen érzések vannak jelen a készülő darabban is

„Valójában erről szól a musical, ez a modernkori Hamupipőke-történet is. Amikor színházi szakemberek rátaláltak a több mint 30 éves, ma már ikonikus filmre, nem volt kérdés, hogy elkészül-e belőle a zenés, színpadi adaptáció. A musicalt a covid előtt mutatták be többek között Londonban, ahol óriási sikert aratott.”

Szeptemberben premier

Addig pedig zajlanak a próbák. A hollywoodi csillogás káprázata mögött ezúttal is megmutatkozik a valóság a maga sajátos brutalitásában. A darabban nagyon fontos egy új szál, pontosabban szereplő Happy Man. Ő a narrátor és varázsló egy személyben, aki a szereplőket terelgeti a helyes lépés felé. Már csak ettől is izgalmas lesz a feldolgozás.

A teljesség igénye nélkül

Viviant Arany Tímea, Gubik Petra, Zámbó Brigitta, Edward Lewis, Pesák Ádám, Solti Ádám a főszerepekben. Happy Man szerepében Borbély Richárd, Sánta László, Serbán Attila.

A Pretty Woman zenei vezetője Köteles Géza, aki Zádori László mellett karmesterként is közreműködik. A musical zenéjét Bryan Adams írta, a ’80-as ’90-es évek rockzenéjének stílusában.

(fotó: Madách Színház)