1 év

Vagyis azon pedagógusoknak, akik a tehetséggondozásban aktív szerepet vállalnak. A segítő program megvalósításáról írtak alá együttműködési megállapodást.

A program keretében a KPVK Dunaújvárosi helyszínnel is meghirdeti a tehetséggondozás és készségfejlesztés új módszereit megismertető, akkreditált pedagógus továbbképzési tanfolyamait és szakirányú továbbképzéseit.

Főszerepet kapnak Dienes Zoltán játékai

A PTE KPVK többek között olyan képzéseket indít dunaújvárosi helyszínnel, mint „A logikus gondolkodás fejlesztése Dienes Zoltán játékaival”, vagy a „Tehetséggondozás a pedagógiai gyakorlatban”. Az Alapítvány a képzésre jelentkező és az iskolai tehetséggondozási munkában feladatot vállaló pedagógusok számára ösztöndíjat ajánl fel, akik így ingyenesen végezhetik tanulmányaikat az általuk kiválasztott tanfolyamokon és továbbképzési szakokon.

Az együttműködést kézjegyével ellátta Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja és Suki Alíz, a Danube Education Alapítvány kuratóriumi elnöke a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának szekszárdi campusán.