Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azon keveseknek, akik már nem tudják, mit kezdjenek gigantikus vagyonukkal, egy újabb lehetőség nyílt arra, hogy elszórják pénzüket: a dél-floridai Hallandale Beachen ugyanis kedden megnyílt a Shell Bay Club, egy privát szabadidős és lakóövezet „a jó élet ínyenceinek”.

Az Intracoastal Waterway mentén elterülő, 150 hektáros telek nagy részét egy 18 lyukú magán golfpályának szentelték, a másik felén pedig egy 20 ezer négyzetméteres klubház kapott helyet egy 12 hektáros gyakorlótér mellett. A luxuspályát tervező díjnyertes Greg Norman egy sajtóközleményben beszélt művéről:

„A Shell Bay-i pálya az egyik legegyedibb, legtisztább golfélmény lesz, amit valaha terveztem. A környezetétől teljesen elszigetelt, járható pálya a játék igazi lényegét fogja megragadni a makulátlanul jó állapotban lévő fairway-ekkel, a homokbuckák stílusában kialakított, lendületes részekkel és a kontúros zöldekkel, melyek minden ütőt próbára tesznek. Ez egy olyan hely lesz, ahol teljesen elmerülhetsz a játékban.”

Ennek az elmerülésnek azonban ára van, és nem is kevés: a The Shell Bay Club tagsági díja 1 millió dollár (366,8 millió forint). A pályára néző, 20 emeletes társasházi torony 108 lakásában és penthouse-lakásában élő bérlők automatikus social klubtagságot kapnak, de természetesen lehetőségük van a golfpálya pluszdíjának megfizetésére is.

A jövőre nyíló épületben a minimális egységár 3 millió dollár (1,1 milliárd forint), míg a penthouse-ok 11 millió dollártól (4 milliárd forint) kezdődnek, ugyanakkor fontos megjegyezni hogy az ügynökség szóvivője még most egyértelművé tette: nincs lehetőség kizárólag golfklubos tagságra.