Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csigabiga kutyusokkal találkoztak az Esőmanók február 25-én. Török Anita ismét meginvitálta az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület tagjait és lehetőséget adott ingyenes kutyás foglalkozásra autizmussal élő gyerekeknek, nem is egy, hanem két csoportnak.

Anita az előző évben is felajánlott már 2 ingyenes foglalkozást nekünk. Akkor a velük kapcsolatban lévő, speciális intézménybe járó alsó tagozatos gyerekeket és ovisokat invitálták, a másik csoportba pedig azokat az integrált oktatásba járó autizmussal élő gyerekeknek, akik nem jöttek a táborokba.

Most az első csoportba, a táborokba járó többnyire felső tagozatos integrált oktatásba járó autizmussal élő gyerekeket invitálták. A csoport létszámát ugyan kicsit megszabdalták a különböző betegségek és nehézségek, ám így is egy jó hangulatú foglalkozás jöhetett létre. A másik csoportba, az integrált alsó tagozatos oktatásba és középső-nagy csoportos integrált óvodai ellátásba járó gyerekek érkeztek. Itt is néhányan nem tudtak végül eljönni lebetegedés miatt, de igazán szép számú csoport jött össze így is. Csillogó szemű, fantasztikus csapat volt, ahol a létszám és a hangerő felismerés nehézsége miatt, már-már elő is került néhány zajtompító füles is.

„Számomra nagyon nagy élmény volt találkozni a kisebb és nagyobb gyerekekkel. Nagyon jó volt látni a sok csillogó szemet. Jó volt látni, hogy ha bár néhányuknak voltak is nehéz pillanatai, sikerült ezeket másodpercek alatt megoldani. És jó volt látni, hogy a zárkózottabb gyerekek is szépen lassan feloldódnak a többiek között.” – írja az Esőmanók kalandjáról szóló Facebook bejegyzés.