Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény szakápolói munkacsoportja kiváló szakdolgozói közösség – ez olvasható Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkárának közösségi posztjában. Az Intézmény székhelyén és nyolc telephelyén dolgozó szakemberek fogyatékkal élő, pszichiátriai vagy szenvedélybetegséggel küzdő és idős ellátottak alapápolási és szakápolási szükségleteit elégítik ki.

Személyre szabott, szakszerű ellátás

Mint fogalmaz a szakápolásért felelős ápolók legjobb tudásukkal, a szakmai irányelvek betartásával végzik munkájukat. Céljuk a személyre szabott, szakszerű gondozás, alapápolás, szakápolás biztosítása, ezáltal az ellátottak az intézményben töltött életszakaszuk során élvezhetik a korábban megszokott függetlenséget, önállóságot. A közösség tagjai folyamatos továbbképzéseken, belső képzéseken, tudáspróbákon frissítik fel tudásukat. 

„Hivatásunk mesterei vagyunk”, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna megyei területi szakmai versenyén II. helyezést ért el a munkacsoport 2017-ben."

Áldozatos szakmai munkájuk mellett részt vesznek a jövő ápoló-gondozóinak oktatásában is. Feladataikat nagyfokú hozzáértéssel és példás szorgalommal végzik. Az ápolás-gondozás, szakápolás mellett oktatást, egészségnevelést, szűréseket végeznek az ellátottak érdekében. A munkacsoportban dolgozók nagy része több szakmai elismerésben is részesült már.

(fotó: Fülöp Attila államtitkár Facebook oldala)