Folytatódik az egészségügyi alapellátás komplex infrastrukturális fejlesztése Szekszárdon. Kezdődhet a kivitelezés, megtörtént a munkaterület átadása a Vörösmarty utcai orvosi rendelőknél.  A 220 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően a pályázat keretében két háziorvosi rendelő és kiszolgáló helyiségeinek kialakítására, felújítására kerül sor a város tulajdonában lévő Vörösmarty utca 5. szám alatti épület 240 m2-nyi területén, ahol korábban az orvosi ügyelet működött. 

A 14. sz. felnőtt háziorvosi körzet (orvosa: dr. Bálint Orsolya) a munkálatok befejeztével átköltözik az egyik felújított rendelőbe a Vörösmartyban. 
A másik érintett felnőtt háziorvosi körzet a 3.számú (orvosa: dr. Papp Zoltán). Ez a rendelő korábban is ebben az épületben működött, a felújítás idejére a tavaly átadott új ügyeleti központba költözött.

 
Akadálymentesített megközelítés

A tervezett rendelők akadálymentesítése rehabilitációs szakmérnök bevonásával valósul meg, valamint akadálymentes parkoló is kialakítása kerül az épület bejáratának közelében. A két rendelő egy épületbe történő integrálásával az üzemeltetési költségek jelentős része megtakarítható. 
Az épület átalakítását szekszárdiak tervezték, a kivitelező a városi tulajdonú Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. A projekt fizikai befejezésének határideje 2023. szeptember 30.