Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

16 ember ellen emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség, ellenük összesen 79 év szabadságvesztés kiszabását indítványozzaA 10 férfiből és 6 nőből álló bűnszervezet tagjai többen rokonai egymásnak, illetve közülük jelenleg is többen kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak. A bűnszervezet vezetője, egy 34 éves férfi pedig más ügyben tölti jogerős börtönbüntetését.

Először alkalmi, majd rendszeres volt a bevétel

A 34 éves férfi és élettársa 2018. októberétől 2020. tavaszáig időszakosan, alkalmi jelleggel, majd ezt követően rendszeresen kereskedtek új pszichoaktív anyagokkal. Elfogásukig bűntársaikkal együtt, bűnszervezetet felépítve, szervezetten kereskedtek szekszárdi házukban a tiltott szerekkel.

A feketepiacon „varázscigi”, „varázsdohány”, „vicces cigi”, „biofű” illetve „zen” néven értékesítették cigarettákba töltve az új pszichoaktív anyaggal átitatott dohányt, melyet ők és társaik készítettek el. A cigaretta darabját 1.000,-Ft-ért adták.

A  drogkereskedést a lakásukon úgy működtették, mintha az egy, a hét minden napján, hosszított nyitvatartással üzemelő bolt lett volna, gyakorlatilag egy „drog market”-ként. Minden vásárlót kiszolgáltak, így 18 év alattiakat is.

Akár csokoládéval, élelmiszerrel is lehetett fizetni

A bűnszervezetet irányító vádlott határozta meg, hogy kinek mi a feladata, elsődleges segítője, illetve távollétében helyettese pedig az élettársa volt. A vádlottak a kereskedői tevékenységük során egymással intenzíven konspiráltak, az anyagokat és egymást különféle fedőneveken hívták, a beszerzett anyagokat rejtekhelyeken tartották, illetve a bűncselekmény leplezése érdekében többször cserélték a telefonszámaikat.

Az értékesített pszichoaktív anyagok hatóanyagtartalma többszörösen meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A bűnszervezet vezetője és élettársa a minimum 23.500 szál cigaretta eladásával legalább 23.500.000,-Ft-tal gazdagodott.

A járási ügyészség 12 vádlottal szemben fegyház-, 4 vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. A bűnszervezet vezetőjével szemben beismerése esetére 10 év fegyházbüntetést kér az ügyészség.