A Magyar Atlétikai Szövetség Gödöllőn rendezte a 115. Mezei Futó Magyar Bajnokságot. A Szekszárdi Sportközpont szakosztálya az elmúlt évek legsikeresebb mezei bajnokságát zárta. A futó szakág számára az egyik legnagyobb erőmérő versenynek számít a gödöllői. A versenyre több mint 700 nevezés érkezett.

Gyermek futamokkal kezdődött nap, ahol Janács Árpád az U12-es fiú mezőnyben a hetven fős futam IV. helyén végzett. Az U16os korosztályban a fiúk számára 4500 méter volt a táv. Az Acsádi Bence, Vesztergombi Barnabás, Molnár Gergő trió a csapatversenyben váratlanul jó egyéni helyezéseiknek köszönhetően – 49 helyezési ponttal – a harmadik helyen végzett.

Hasonló távon versenyeztek az U18-as korosztályban a lányok, ahol a triatlonos lányok (Vas Eszter, Koller Száva, Koller Kamilla) csapatban a soproniak mögött második helyen végeztek.

Az utolsó szekszárdi érdekeltségű futamban jött az igazi csattanó, és a nap legjobb eredménye.

Az U18-as korosztály férfi versenyében Gyányi Zsombor Buda harmadik helyen ért célba a 6000 méteres távon, míg a U18-as férfi csapatunk Végh Zsomborral (4. hely), Mészáros Balázzsal (7. hely), Plessz Gáborral (13. hely) magyar bajnoki címet szerzett.

 

Képek: Szekszárdi Sportközpont