8 hónap

Egy madocsai férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2021. április 29-én a nappali órákban eltulajdonított a háza bekerített udvaráról két darab Simson S51-es típusú használt motort. A lopással okozott kár 400 000 forint.

A motorok javítás, felújítás céljából voltak a feljelentőnél, másik két, helybéli lakos kérte meg őt a munka elvégzésére.

A paksi nyomozó egy előszállási pároshoz jutottak el

Az elkövetéskor 21 éves férfit és 19 éves sógornőjét gyanúsítottként hallgatták ki, a madocsain kívül további két ügyben is. Mindketten beismerő vallomást tettek.

„A madocsai kettőn kívül Előszálláson és Alapon is loptak egy-egy kétkerekűt. A motorokat egy gazos területen rejtették el, majd egy felvásárlónak értékesítették. A tolvajok a négy sértettnek összesen 850 000 forint kárt okoztak”

– olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A jelenleg börtönben lévő férfinak egy másik bűncselekmény elkövetése miatt is felelnie kell.

A nyomozás adatai szerint két éve, májusban, a vésznyitó segítségével bejutott egy Paks-Gyapán parkoló busz utasterébe, ahonnan 78 000 forint készpénzt és a sofőr személyes iratait, bankkártyáját és Szép-kártyáját is ellopta.

A nyomozást a Paksi Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.