Kezdőlap ALISCA Alisca - Közélet

Nekünk nosztalgia, neked első élmény lehet!

Te emlékszel még kisiskolás korodból a jó kis gemenci kirándulásokra? Szekszárdtól pár kilóméterre? Vagy éppen most vagy kisiskolás? Teljesen mindegy, a hangulat mindig jóleső. Mi nosztalgiázunk, Te most éled át először.

Újra MENETREND szerint jár

Május 1-jétől hétvégeken ideiglenes menetrend szerint újraindult az erdei vasút, a hétvégi napokon a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is kinyit. Ne feledd betartani a JÁRVÁNYÜGYI jogszabályokat!

NYITVATARTÁSI idő

Az Ökoturisztikai Központ hétvégén 8.00-tól 18.00 óráig tart nyitva. A nyitva tartási idő alatt használhatod a parkolót, a játszóteret és ebben az időszakban használhatod a Vadmegfigyelőt is.

ERDEI VASÚT hétvégén és ünnepnapokon

A vonatok csak szombaton és vasárnap közlekednek menetrend szerint Pörböly és Lassi állomások között. Naponta 5 szerelvény indul Pörbölyről. Az első 9:00 órakor hagyja el az állomást, az utolsó vonat pedig 16:37-kor ér vissza Pörbölyre Lassiból. A szerelvényeket egyelőre csak dízelmozdonyok továbbítják-

S akkor a védelmi szabályok:

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központ területén kötelező használnod a szájmaszkot.

A váróteremben csak a jegyvásárlás, illetve a büfépultnál a kiszolgálás idején tartózkodhatsz. Persze szájmaszkban.

Bár az erdei vasút nyitott vagonokkal közlekedik, a járműveken is kötelező a szájmaszk viselése.

Van, ami még nem üzemel

Jelenleg a kiállítások nem látogathatók, a kerékpár és a kenu kölcsönzés szünetel. Az erdei iskola szálláshelyei  még nem fogadnak vendégeket.