Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Szekszárdon az élet így kezdődik

fotó:Szél Móni

Aki járt már Szekszárdon, nem beszélve azokról, akik itt élnek, pontosan tudják, hogy mit jelent a természet éledése. Itt a szőlő sokak életét meghatározza.

Ha Neked is van pár sorod, amit művelni szoktál, akkor nem ismeretlen a tény, hogy a szőlővel az év szinte minden évszakában foglalkoznod kell. Hol a tőkén lévővel, hol a hordóban érlelődővel. Egy biztos, ha végig sétálsz a szekszárdi ültetvényeken, maga a csoda vesz körül.

Kiránduljatok és nézelődjetek!

Nincs is annál jobb időtöltés – persze lehet vitatkozni – mint amikor összeverődve a barátokkal, hátizsákkal a hátatokon elindultok felfedezni a borbirtokokat. Persze nem első sorban arra gondolok, hogy biztosan lesz aki invitál egy kis Isteni nedűre, hanem magára a tájra, a burjánzó életre.

Hangulata van a kis birtokoknak

Szekszárdon sokan nagyban művelik a területeket. Biztosan Neked is eszedbe jut néhány név az ismert borászatok közül. Mészáros, Eszterbauer, Vida… a teljesség igénye nélkül. De nézz körül, a kis családi birtokokon is. Ahol a nagyszülők, szülők hétvégi feladata rentben tartani az örökséget.

SZÍNEK pompás kavalkádja

Sokaknak a tavaszról szinte azonnal a fűnyírás jut az eszükbe. Persze okkal. Ilyenkor már odafigyelünk arra, hogy a szomszéd ne panaszkodjon a nagy gaz miatt. DE! Ne feledkezzünk meg arról a csodás színpompáról, mit a tél utáni tavasz kínál a szemünk elé… gazzal vagy gaz nélkül!