Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdődtek a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kurzusai a Pécsi Tudományegyetemen az EDUC Európai Uniós együttműködés keretében.

Az EDUC az Európai Unió tagállamai közötti együttműködés az online nemzetközi oktatás kibontakoztatására. Ezzel egy szakmai közösséget is alkot, mely nemzetközi kapcsolathálózat keretében felsőoktatási projektek, közös kurzusok indítását teszi lehetővé. Az EDUC program 5 európai egyetem, köztük a Pécsi Tudományegyetem részvételével zajlik.

A szekszárdi kar ezzel megnyitja a lehetőséget minden hallgatója, oktatója, és az egyetemi polgárok számára, hogy világszinten szerezzenek tapasztalatokat a felsőoktatásban. A hallgatóknak ezzel lehetőségük nyílik arra, hogy más, nemzetközi szintű képzéseket nyújtó egyetemek kurzusait hallgassák, azok BA vagy MA képzéseibe bekapcsolódjanak, s ezzel résztvevői legyenek az oktatás interkulturális, globális hálózatának.