Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Persze nem ezért él egyedül egy szigeten Simon Parker, akinek neve körbejárta a világot. A Királyi Légierőnél volt repüléstechnikai mérnök. Egy közeli barátja halála után úgy érezte, változtatásra van szüksége. Ma a walesi partok melletti sziget, Flat Holm felügyelője, és így az ottani egyetlen kocsma gazdája is.

Nincs áram, se vezetékes víz

Van viszont kellemetlen időjárás. A 38 éves férfi  felügyel a sziget megőrzéséért, de néha csatlakoznak hozzá turisták, idegenvezetők és önkéntes mesteremberek. Napjait madárleséssel tölti, és felkészíti a szigetet az egymást követő évszakokra.

„A szárazföldön mindent természetesnek veszünk. Ha ételre van szükségünk, csak leszaladunk a boltba. Ha vízre van szükségünk, csak megnyitjuk a csapot. Ez itt messze nem így van”

– idézi a BBC. Új lakhelyén március óta él. Mivel egyedül van, nincs is kitől félnie. Flat Holm a sötét középkor óta a szerzetesek menedékhelye volt, de a vikingek, az angolszászok, az ezüstbányászok, a csempészek, illetve a kolera áldozatainak lakóhelyeként is szolgált.

A walesi lakosság 20 százakát kitevő sirálykolóniája miatt különleges tudományos érdeklődésre számot tartó helyszín, de egyedülálló gyíkok, virágok és madarak otthona is.

Simon arra buzdít másokat is, hogy merjenek változtatni. Mint fogalmazott a természet sok mindenre gyógyír, ráadásul segít megtalálni önmagunkat.

(forrás, fotó: FORRÁS: CARDIFF COUNCIL/WIKIPEDIA)