Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egész napos rendhagyó szakmai napot szervezett a bonyhádi Völgységi Múzeum a Nők és lányok a tudományban világnap alkalmából szombaton.

Az egyenlőség a cél

A nemzetközi nap elsődleges célja a nemek közötti egyenlőség eljuttatása a különböző tudomány területekre, melynek alkalmából nyolc előadást hallgathattak meg az érdeklődők a nap folyamán. 2019-ben a Pécsi Tudományegyetem életre hívta a Nők a Tudományban – Nők nehezített pályán kezdeményezést, amelynek egyik bázisát a közelmúltban Bonyhádra helyezték át.

Megismerteti a kutatói pályát a résztvevőkkel

A szakmai napon a régió tudományos műhelyeinek kutatói mutatkoztak be, akik meséltek pályaválasztásuk motivációjáról és kutatásaikról, mentorszerepükről, az esetleges sztereotípiákról és a tudományos pályán átélt tapasztalataikról. A rendezvény célja, hogy megismertesse a kutatói pálya lehetőségeivel az érdeklődőket, rávilágítson a műszaki-és természettudományos pályákban rejlő határtalan lehetőségekre.