Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pontosabban nem ajánlottak, ha elhiszed, hogy a színeknek igenis van hatása a közérzetünkre.  A hálószoba egy olyan hely a lakásban,ahol kissé háttérbe szorulnak a dekorációk és a látványossag, hiszen itt a praktikusság, a pihenést segítő elv kell, hogy érvényesüljön. Márpedig a színek nem mindig segítik a nyugalmat. Pont ellenkezőleg.

Meghitt kényelem

A hozzáértők egyöntetű véleménye, hogy ajánlott a világos pasztellszínek használata. A kék vagy a zöld kellemes árnyalata  segíthetnek abban, hogy kipihenten ébredjünk. 

Ami tilos! Ha jót akarsz magadnak

Fekete

A sötét azt az illúziót keltheti, hogy a szoba kisebb, mint amilyen valójában. Bár segíthet az éjszakai elalvásban, de gátolhatja a reggeli ébredést. Energiacsökkentő hatása is van. De ha ragaszodnál hozzá, ne legyen minden fal fekete, kombináld egy pasztellárnyalattal.

Neon

Az elektromos lime vagy a bíbor izgatottá és energikussá tehet. A vibráló színek megnehezítik a pihenést. A reklámszínek helyett a szürke és a bézs világosabb árnyalatait válaszd. Segítenek a testnek ellazulni.

Sárga

Erősen stimuláló szín,  leginkább a nappalhoz és a reggelekhez kötjük. A vidám tónus kiváló lehet ott, ahol a nap nagy részét töltjük. De ne vidd a hálóba.

Piros

A piros is egy kifejezetten feltűnő szín. Bár a merész színek, különösen a meleg tónusú vörösek és az élénk rózsaszín valóban stílusosak lehetnek, ugyanakkor nyugtalanságot és izgatottságot is kelthetnek. Ezeket a színeket gyakran használják marketingeszközként, nem véletlenül.  A piros kitűnő választás lehet edzőteremben, egy kávézóban vagy egy nappaliban. 

Narancs

Ha a falra festett narancsszín nem is annyira élénk és telített árnyalatú, de a lámpa fényénél tuti világossá válik. Legalábbis ránézésre. Vagyis élénkítőleg hat, nem ideális a hálószobába.

Barna

A szín komorsága magát a reggelt teszi lehangoltabbá. A komorság érzetét kelti. Ha mégis ragaszkodnál hozzá, inkább csak kiegészítő színként alkalmazd.

Javaslat?

A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek szerint a hálószoba ideális színei a púder színek. Halvány rózsaszín és az ég kék. A tér kellemes, tiszta érzetű lesz. Álmodozásra hívó. A pasztell színek javasoltak, világos, fakó árnyalatok. Barack, a pisztácia, a lila.