0:00
/
Tudatos vásárlás színekkel!

Elsőre lehet furán hangzik, pedig nagyon is helytálló. Minden embernek megvan a saját színe. Ha tisztában vagy Te is az alapszíneiddel és a kiegészítő színekkel, akkor nem fogsz olyan ruhát vásárolni, amiben nem érzed jól magad.

„Ha jól érezzük magunkat a színeinkben, ez megmutatkozik az önbizalmunkban is. Ráadásul sokat spórolhatunk is, hiszen célirányosan fogunk vásárolni. Pontosan tudjuk milyen szín áll nekünk jól, milyen szabású ruha előnyös az alkatunkra”  

– fogalmazott Bódog Ildikó szín-és stílus tanácsadó. 

Biztosan vásároltál már úgy, hogy a próbababán csodásan mutatott egy ing vagy éppen estélyi, de rajtad már nem tetszett annyira. Vagyis landolt egy újabb, olykor nem is olcsó modell a szekrényben. Miért dobnád ki a pénzt? Inkább vegyél olyat, ami nem okoz csalódást. Persze ehhez ismerned kell a színeidet, ebben tud segíteni Ildikó.

Az ember alapszínei kialakulnak 10-11 éves koráig, utána nem változnak. 

„Elsősorban a nők igénylik a tanácsadást, de a férfiaknak is nagyon hasznos lehet. Sőt, az erősebbik nem képviselői – persze tisztelet a kivételnek – nem igazán szeretnek vásárolni. Így különösen hasznos lehet ismerni azt, hogy mi áll jól. De jól jöhet a tudás például állásinterjúnál, fotózás előtt, esküvőnél.”

Merthogy a fehérből sem egy fajta létezik. Vannak árnyalatai, így a nagy napra nem mindegy, hogy sápadtnak fogsz tűnni vagy valóban ragyogsz akár egy királynő. 

„Fehér kendővel letakarjuk a hajat és testet. Azt figyeljük, hogy a bőr hogyan reagál a színkendő színére. Kb. másfél-két óra alatt próbáljuk ki a színeket és mindig eljön az a bizonyos „váááu” érzés. Egyébként az emberek ösztönösen megérzik, mi a jó nekik.”

(Megszólal: Bódog Ildikó, szín -és stílus tanácsadó)

(fotó: Colortherapy Harmony Facebook oldala)