A bíróságok július 15-től augusztus 20-ig nyári ítélkezési szünetet tartanak. Az ítélkezési szünetet követő első munkanap: 2024. augusztus 21. (szerda) lesz.

Az ítélkezési szünet a Szekszárdi Törvényszékre, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra, a Szekszárdi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra terjed ki.

Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok a felvilágosítás-adást, a hatályos eljárási és anyagi jogi szabályoknak, valamint az ügyviteli előírásoknak megfelelően biztosítják a halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését.

Ügyfélfogadás rendje

A bírósági kezelőirodákon munkanaponként 9:00 órától 11:00 óráig terjedő időtartamban folyamatos az ügyfélfogadás. Ezt meghaladóan a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve – nem tartanak félfogadást, tárgyalásokat.

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon az ügyfélsegítő nap tartása szünetel.

A Szekszárdi Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon szerdai napokon 8:00-12:00 óráig, valamint 13:00-16:00 óráig a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

Az ítélkezési szünettel kapcsolatos további információk a Szekszárdi Törvényszék internetes oldalán https://birosag.hu/szekszardi-torvenyszek megtalálhatóak.

(fotó: pixabay)