Kezdőlap KÉK HÍREK

Orvosokat és cégvezetőket tartóztattak le

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb 17 gyanúsítottja van annak a költségvetési csalási ügynek, amelyet ortopéd orvosok és cégvezetők követtek el gyógyászati segédeszközök után járó állami támogatások jogosulatlan megigénylésével.

A héten elfogott gyanúsítottak közül tizenháromnak volt tegnap a letartóztatási meghallgatása Budapesten, illetve Pécsen. A bíróság közülük nyolcat letartóztatott, háromnak bűnügyi felügyeletét rendelte el, míg ketten szabadlábon védekeznek, közölte a Police.hu 

Az ügyben eddig eljárás alá vont 26 gyanúsított közül – a korábban letartóztatottakkal együtt – így már összesen tizennégyen vannak rács mögött.

A nyomozócsoportok tovább folytatják az állami egészségbiztosítási költségvetés sérelmére elkövetett visszaélések felderítését, így valószínűsíthető, hogy mind a bűncselekmények száma, mind az elkövetők köre a jövőben bővülni fog. Ezzel párhuzamosan az okozott, illetve megállapított kárösszeg is növekedni fog. 

Forrás: Police.hu