Ezúttal a Kelet-Mecsek dombjai közé. Ha szerencséd van, aranysárga színekben pompázó erdőben túrázhatsz.

Helyszín: Szent István Közösségi Ház (7349 Szászvár, Szent István utca 33.)

Két táv közül tudsz választani: 15 vagy 23,6 km

A rövidebb erőnlétileg kissé megterhelő, kisebb szintkülönbségek lehetnek, az utak jól járható ösvényen haladnak, a megtett távolság nem túl jelentős. Normál erőnléttel könnyen teljesíthető. Gyermekeknek is ajánlott! Túrabakancs viselése ajánlott, Kulacs kötelező!

A hosszabb táv erőnlétileg megterhelő, szintkülönbség jelentősebb, a túraszakaszok hosszabbak, sziklás, törmelékes részek és kitettebb helyek is előfordulhatnak, az útvonal azonban jelzett, többnyire jól járható. Túrabakancs viselése és túrabot használata ajánlott! Átlagos kondíció és állóképesség feltétel.

Fontos!

A korai sötétedésre tekintettel a szervezők kérik, hogy ne "kalandozz" el, és naplemente előtt érkezz vissza a kiindulási pontra! Minden túrázót kérnek, hogy feltöltött mobiltelefonnal érkezzen, hogy probléma esetén tudjon segítséget kérni a szervezőktől!

A túra rossz idő esetén is megrendezésre kerül!

Induláskor térképet kapsz majd az eligazodáshoz, a túra alatt pedig lesznek frissítőpontok.  A célban forró tea, forralt bor és zsíros deszka vár lila hagymával! A túrát teljesítők jelvényt, emléklapot kapnak.

A túrával kapcsolatos egyéb információk:

  • Berki László: 0630 6786188,
  • Hang Csaba: 0630 650 5418,
  • Vidák Sándor: 0630 9975 159