Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Öt magyar játékos a Roland Garros főtábláján

20 év után indulhat öt magyar teniszező a francia nyílt teniszbajnokság főtábláján, ahol vasárnap kezdődnek a küzdelmek.

Legutóbb húsz éve, a 2002-es párizsi tornán fordult elő, hogy öten képviselték a magyar színeket egy Grand Slamen.
Az idén főtáblás Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma közül csak Fucsovics volt ott tavaly a rajtnál, és a második körben kiesett.

A selejtezős ellenféllel kezdő magyar férfi éljátékos mellett Balázs 14 hónap után tért vissza lábsérüléséből áprilisban, és védett rangsorának köszönhetően szerepelhet a Garroson, ahol a nyitókörben a korábbi US Open-győztes Marin Cilic vár rá. A nőknél alaposan átrendeződött a hazai élmezőny, mivel a párosban háromszoros világ- és négyszeres GS-bajnok Babos Tímea már a 250-ben sincs, ugyanakkor bő fél év alatt Bondár, Udvardy és Gálfi is felküzdötte magát a legjobb 100-ba. Közülük Bondár a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovát kapta a sorsolásnál, míg Udvardy és Gálfi selejtezős ellenféllel csap össze.

Az RG második hetében sorra kerülő junior tornán 2019 után ismét lesz magyar, a korosztályos világranglista 26. helyén álló Udvardy Luca – akinek a felkészülését nővéréhez hasonlóan Temesvári Andrea felügyeli – karrierje első Grand Slamére készül.    

Fotó: Facebook/Fucsovics Márton