A VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének ad otthont a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola.
Hatodik alkalommal rendezik meg a versenyt
A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület a névadó emlékére hatodik alkalommal rendezi meg országos versenyét a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulói számára. Az országos döntőt a szekszárdi iskola bonyolítja le megújult épületében március 22-23-án.
A csapattagok közös feladata egy – a döntőre nevezett oktatási intézmény által előzetesen összeállított – ételsor elkészítése, felszolgálása, illetve a különböző szakmáknak megfelelő feladatok megoldása. A szakács és cukrász tanulók feladatai között szerepel hideg előétel készítés, torta díszítés, a pincérek pedig többek között az éttermi munkához szükséges eszközök felismerésében, pezsgő szervírozásban, gálaétrend és italsor összeállításban, díszasztal terítésben mérettetnek meg.