Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét év után újra Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál néven várja a szórakozni vágyó közönségét. Harminc kulturális program, koncertek, gyerekszínházi előadások. Párhuzamosan nyitott pincék, gasztronómiai különlegességek.

A fesztivál három nap alatt kínál látnivalókat

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta:

„az esemény fő helyszínén, a Béla király téren esténként Demjén Ferenc, Debreczeni Ferencnek, az Omega dobosának együttese, az Omega Testamentum és az X-faktor tehetségkutatóban feltűnt Paulina ad koncertet.”

Új helyszíne is lesz a programnak, a piacterén lévő Placc Outdooron fiataloknak és középkorúaknak szóló diszkót szerveznek. A régi idők fesztiválját idézi meg a május 29-i, hétfői programok között zajló német tánctalálkozót, mely során fellépnek fúvós zenekarok is.

Gyurkovics János alpolgármester szerint a városi program színvonalas, minden korosztályt kielégítő programokkal készül. 

„Három étterem négyezer adag étellel készül. Lesz a hagyományos ételek mellett rántott malacfül és a szürkeharcsa-pacalpörkölt”

– mondta a sajtótájékoztatón Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke.

Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pedig azt emelte ki:

„a nyitott pincék programban 24 pince várja a vendégeket. A Béla király téri borudvarban hat pince borait lehet megkóstolni.”

Érdemes bejelentkezni

Főleg ha nagyobb társasággal érkeznél a Pünkösdi Fesztiválra. Bár minden betérőt fogadnak a pincészetek, de előre bejelentkezéssel helyet is tudtok majd foglalni.

A teljesség igénye nélkül

Vágó Bernadett és Miller Zoltán operettelőadása, a Belvárosi betyárok, a Band of Streets, a Blues Travel Band, a Csurgó zenekar, a Humen Brass Band, Varga Viktor, DR BRS és a szekszárdi Tücsök zenés színpad szólistáinak.  De természetesen lesznek gyermek programok is. Így mások mellett a Kámfor Zenés Színház, a Grimask Színház és a szekszárdi Garay János Általános Iskola dráma tanszakos tanulóinak produkciój
 

Részletes program >>>