Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legnépszerűbb változatlanul a gyógypedagógiai alapszak. Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán meghirdetett szakok iránt jelentősen nőtt az érdeklődés az idei beiskolázási folyamatban. 

Csaknem 2000-en jelentkeztek a Kar képzéseire, ebből 623 az első helyes jelentkezők száma. 

Ez az összes jelentkező fele. Az első helyes jelentkezők számát illetően csaknem 70 %-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.  

Népszerűségi sorrend

A legkeresettebb képzés továbbra is a gyógypedagógiai alapszak, amelyre az idén rekordszámú, 442 érdeklődő adta be a jelentkezését, amiből 111-en első helyen jelölték meg jelentkezési lapjukon a KPVK képzését.  Emellett komoly érdeklődés mutatkozik a tanító, óvodapedagógus és szakoktató képzések iránt is. Pozitív fejlemény, hogy a korábbi évek adataihoz képest növekedést mutat a kar agrárképzéseire jelentkezők száma, és komoly érdeklődés mutatkozik a kar újonnan indított képzései, például a szociálpedagógia alapszak, valamint a német nyelv és nemzetiségi kultúra a gyermekkorban és a gyermekkultúra mesterszakok iránt is. 

„A kiemelkedő jelentkezési adatok a képzési kínálat folyamatos bővítésének és a marketingtevékenység megújításának gyümölcsei. Egyértelműen bizonyítják az elmúlt években megvalósított képzésfejlesztési stratégia megalapozottságát”

– fogalmazott Prof. Dr. Szécsi Gábor, dékán.