Horváth Csaba keszthelyi gyűjtő magángyűjteményének egy csoportját már láthatták tavaly a játékokat kedvelők a tamási könyvtárban, hiszen a Schenk katonák egy hónapig vonzották a gyermek és a felnőtt közönséget.

Az olvasóteremben nemrégiben nyílt újabb kiállításon most a régebbi idők retro játékait vitte el a könyvtárban Horváth Csaba.

Megszámlálhatatlanul sok játékautó, pedálos Moszkvics, búgócsiga, bőgős boci és a hozzá hasonló műanyag játékok, Moncsicsi minden méretben, Skála Kópé, porcelán babák, társasjátékok, köztük a Gazdálkodj okosan és a Babylon, valamint számos apró játék, felhúzható egérke, kiscsibe, favágós persely és sok-sok érdekes, a felnőttek gyerekkorát visszaidéző játékcsodában gyönyörködhettek a látogatók. Manapság is megjelennek a játékok piacán régi játékok, új kiadásban, új öltözetben. Ahogy a gyűjtemény tulajdonosa elmondta, a kiállított játékok mindegyike eredeti, első kiadású, így nemcsak eszmeileg, anyagilag is jelentős értéket képviselnek.

A kiállításon óvodai csoportokat, iskolai osztályokat kalauzoltak a könyvtárosok, örömmel mutatták meg saját gyermekkoruk játékait. Szép számmal érkeztek egyéni látogatók is. Nagyon népszerű volt a játékszőnyeg, amelyen bizonyos játékokat kézbe foghattak, kipróbálhattak a gyerekek, felnőttek egyaránt.