11 hónap

Kovács Richárd saját élettörténetével mutat példát. A találkozó megtartására a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítélet mentes viszony megteremtése érdekében meghozott ORFK intézkedési terv alapján került sor. A megbeszélésen a korábban meghatározott feladatok végrehajtásának értékelése és a helyi feladatok egyeztetése volt a téma a rendőrség, valamint a megyei roma önkormányzatok vezetői részvételével.

 

Dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető köszöntője után Orsós Zoltán r. őrnagy területi kisebbségi összekötő tájékoztatta a megjelenteket az ORFK 2023. évi feladattervéről a témával kapcsolatban.

Lényegi elemként említette a roma fiatalok rendőrré válásának programját, a pályaorientációs feladatokat, közös feladatként megjelölve a roma fiatalok tájékoztatását a rendvédelmi képzésekről.

Példát mutatva

Kovács Richárd, a közelmúltban Arany pánt díjat nyert rendőr főhadnagy,  saját életpályájáról beszélt, rámutatva, miként jutott el egy komfort nélküli házból a rendőrtiszti kinevezésig.

Zsiga Péter r. őrnagy úr, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a Tolna Vármegyei Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport nevében is tájékoztatást adott a munkacsoport működéséről, céljairól, egyben hangsúlyozta a munkacsoport, azon keresztül az ehhez hasonló értekezletek, párbeszédek fontosságát.

Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat képviselője elmondta, hogy büszke a Tolna Vármegyei együttműködésre. Jelezte, tudomása szerint változások várhatóak a nemzetiségi törvény módosítása miatt.

"Az országos központtal egyeztetve, részt szeretnének venni a határvadász kiképző tábor megtekintésén, ezzel is biztosítva, hogy a roma fiatalok tájékoztatása jobb legyen."

Hozzátette:  tudja, nekik ezen a területen még sok feladatuk van.