A tolnai Duna-parton a hétvégén harmadszorra rendezte meg a LapáTolna Napot a LapáTolna Sárkányhajó Club.

Az esemény célja a sárkányhajózás népszerűsítése volt, és nem titkoltan a tagtoborzás a LapáTolna csapatába. A meghirdetett versenyre amatőr csapatok jelentkezését várták. Diák kategóriában 4 gárda nevezett, a felnőtteknél 7 baráti társaság, illetve céges csapat is jelentkezett a megye több településéről. 

A zenés bemelegítést Müller Zsófi tartotta meg, majd megkezdődtek a 150 méteres futamok. Ezek során délelőtt két, délután egy alkalommal két-két legénység versenyzett egymással. Az eredmények az elért időeredmények összesítése alapján jöttek ki.

A diákoknál eslő lett a szekszárdi Ady Guard, a második a Rendészek (szintén Ady szakközép), harmadik pedig a dombóvári Illyés gimnázium. A felnőtteknél a paksi ASE Dragon kapta az aranyérmet, második lett az orosz lapátosok alkotta Roszatom, harmadik pedig a tolnai Fastron.

A LapáTolna két elhunyt tagja nevét viselő különdíjakat is átadtak. A Pipa Károly fair play díjat a Dienes iskola hatodikosai érdemelték ki, míg a Pilisi Pál különdíjat a Fácánkerti Lovasok vehették át. 

 

Kép: LapáTolna Sárkányhajó Club