Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A február elején kialakult viharos időjárás több, a városban található fát kidöntött, veszélyeztetve ezzel az élet- és vagyonbiztonságot, károkat okozva köz- és magántulajdonban egyaránt. Mint arról korábban beszámoltunk, létrehoztak egy e-mail elérhetőséget, melyre a lakosság bejelntéseit várják. 

A hivatal kéri, hogy akinek veszélyes, vagy kockázatosnak ítélt fáról van tudomása, az jelezze telefonon a 74/504-177 számon, vagy e-mailben a veszelyesfa@szekszard.hu címen

Lehetőség szerint fényképpel a fáról és egy telefonos elérhetőséggel a helyszín esetleges későbbi pontosítása miatt.

Nem csak közterületen, hanem magán udvarban is lehet veszélyes fa

A Polgármesteri Hivatal lehetőséget biztosít a magántelkeken, magánszemélyek tulajdonában lévő veszélyes fák vizsgálatára is. Ilyen esetben elsősorban a tulajdonosok bejelentését várjuk, hiszen csak akkor tudnak eljárni, ha a tulajdonos is partner a vizsgálat lefolytatásában. Amennyiben a vizsgálat megállapítja, hogy indokolt a kivágás, akkor annak végrehajtásáról a tulajdonosnak kell gondoskodnia a saját költségére.

(forrás, fotó: szekszard.hu)