Előzetesen már beszámoltunk a Sor páji pe lulugyi Egyesület alakulásáról és arról, hogy mivel is foglalkoznak ők. Az egyesület 2022-ben egy nagyon sikeres évet tudhatott maga mögött, hiszen ez volt az az időszak, amikor megalakultak.

„2022-ben alakultunk meg, a Sor páji pe lulugyi Egyesület, azzal a céllal, hogy kultúránkat, hagyományainkat megismertessük a gyerekekkel.” – mondja Kovács Elvira, az egyesület elnöke.

A csapat számos roma napon, falu napon és versenyen is részt vett egy év alatt. A csoportjukról videóklip is készült, ami megtekinthető a legnagyobb videómegosztón.

„Minden versenyen, ahol részt vettek a gyerekek, helyezésekkel büszkélkedhetnek.” – tudtuk meg Elvirától.

A legutóbbi program, amelyen részt vettek egy roma kulturális hagyományőrző rendezvény volt, ahol Kovács Róbert első helyezést ért el tánc kategóriában. Elvira szerint ő a legügyesebb táncos a csoportban, valamint a hangszerek is nagyon érdeklik a tehetséges fiatalt.

Folytatják a munkát

Úgy hiszik, a 2023-as év még sikeresebb lesz, mint az előző. Az egyesület folytatja munkáját, szeretnének minél több kapcsolatot kialakítani és még több dolgot megvalósítani.