Tolna megye tűzoltóit a minap 3 műszaki mentéshez és 5 tűzesethez riasztották. Szabadtéri tüzekhez, lakástűzhöz és kisebb közlekedési balesetekhez vonultak a tűzoltók.

A legjelentősebb tűzesetek

Háromhektárnyi területen foltokban égett vágástéri hulladék Tolna város külterületén vasárnap délután. A szabadtéri tűzesethez a szekszárdi hivatásos és a tolnai önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Dombóváron, az Erzsébet utcában egy lakóház fürdőszobájában keletkezett tűz vasárnap délután. Az érintett város hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, akik egy kialudt tűz nyomait találták. Az ingatlan idős tulajdonosát a mentők kórházba szállították. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

Műszaki mentéseket is végeztek

Vasárnap árokba borult egy személyautó Gyönk és Szárazd között. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos és a gyönki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Bonyhád város hivatásos és önkéntes tűzoltói vonultak egy műszaki mentéshez Bonyhádon, a Börzsöny utcába, ahol egy személyautó kerítésnek ütközött vasárnap este. A beavatkozó tűzoltóegységek áramtalanították a gépkocsit, valamint a forgalom biztosításában vettek részt.