0:00
/
Szájon át veszed a levegőt? Rosszul teszed!

Ki gondolná, hogy ekkora jelentősége van annak, hogy az orron vagy szájon át lélegzünk. Márpedig a jelentősége nagyon is sok.

Gyorsabban talpra állsz ha valami balul üt ki!

„Ha képes vagy a jelenre fókuszálni, nem fogod túlgondolni a dolgokat és hatékonyabban tudsz alkalmazkodni a stresszhelyzetekhez. A megoldást akkor tudod könnyedén megalkotni és hatékonyan reagálni az adott helyzetre amikor nyugodt az elméd! Az agyadnak is szüksége van pihenésre,a folytonos mindennapos aggodalmak kikapcsolására”

– olvashatjuk az Oxa légzés közösségi oldalán. 

Halász Gábor neve nem ismeretlen. Az ökölvívásban rangos helyen jegyzett sportoló egy ideje légzésoktatóként is tevékenykedik.

„A légző gyakorlatok felérnek egy meditációval Ilyenkor ugyanis nem csak a légzésed tréningezed hanem az elméd is megpihen. Nem kell nagy koncentráció,de állandó figyelem,fókuszáltság igen és a légzésed irányításával a gondolataidat is uralni fogod”

– mondja Gábor hozzátéve, a legtöbb ember sajnos nem jól veszi a levegőt.

Figyeld meg magadon!

Első és legfontosabb, hogy szoktasd magad az orrlégzéshez.

„Én annak idején éjjelre leragasztottam a számít, így kényszerítettem rá magam.”

Gábor szerint az is megoldás, hogy néhány cetlire írva tegyünk magunk elé figyelmeztetést. Ha legalább ilyenkor orron át lélegzünk, egy idő után ez lesz a természetes.

Halász Gábor rendszeresen jár előadásokat tartani a helyes légzéstechnikáról. Mint fogalmazott sportolóként ha előbb tulajdonít jelentőséget az orrlégzésnek, még jobb sportoóvá válhatott volna, persze nem panaszkodhat az elért sikereire.

(Megszólal: Halász Gábor, légzésoktató)

(forrás, fotó: Oxa légzés és Halász Gábor Facebook oldala, sportkult.nt)